Avocado-jokirapusalsa

Ainekset (18 coktailpalaa):

  • Maalahden Limppua 6 viipaletta
  • Avocado ½ kpl
  • Ranskankermaa 1 rkl
  • Mango ½ kpl
  • Kuorittuja jokiravunpyrstöjä 50 g (18 kpl)
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Valkosipulia ½ pieni kynsi
  • Tilliä 1 varsi
  • Limemehua ½ hedelmästä

Leikkaa Maalahden Limpun viipaleista reunat pois ja leikkaa sen jälkeen
viipale kolmeen osaan.

Leikkaa avokadot ja mangot pieniksi saman paksuisiksi kuutioiksi ja
sekoita ranskankerma joukkoon.

Mausta valkosipulilla, suolalla, pippurilla ja limenmehulla.

Nostele seos leipäpalojen päälle ja koristele jokiravunpyrstöillä ja tillillä.

 

Viinisuositus
Mangon makeuden ja avokadon johdosta valittavan viinin tulee olla runsaan hedelmäinen. 
Mikäli viinissä on annoksestakin löytyvää limearomikkuutta, onnistuu yhdistelmä entistä 
paremmin.  Suosittelisin runsaan hedelmäisiä, australialaisia riesling-viinejä. 
Kokeile esimerkiksi Penfolds 
Rawson's Retreat Riesling, Australia, 
Alko 008125, 8,98 € 

Resepti: Antti Puromies 
Viinisuositus: Antti Rinta-Huumo/Viini-lehti