Espanjalainen munakas Maalahden Limpusta ja tateista.

Ainekset (n. 6 henkeä):

  • 4 siivua Maalahden Limppua kuutioina
  • 4 kpl kananmunaa
  • 100 g tatteja kuutioina
  • 50 g parmesaanijuustoa raastettuna
  • 4 dl kermaa
  • 1 kpl valkosipulin kynsi
  • suolaa ja pippuria
  • 5 oksaa tuoretta persiljaa hienonnettuna

Paista tatit voissa ja lisää tattien joukkoon Maalahden Limppukuutiot.
Lisää pannuun persiljat.
Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet keskenään ja murskaa joukkoon
valkosipulinkynsi.Sekoita vielä joukkoon parmesaaniraaste.
Kaada paistettujen tattien ja leipäkuutioiden joukkoon kanamunakermaseos.
Paista kuten tavallinen munakas.
Kumoa kokonaisena lautaselle ja viipaloi sopivankokoisiksi paloiksi.
Nauti kylmänä tai lämpimänä.

Munakkaan voi tehdä myös annoskakkurenkaisiin.

Voitele renkaat hyvin öljyllä.
Asettele renkaat pystyyn uunivuoan tai pellin päälle.
Kannattaa käyttää leivinpaperia uuniastian pohjalla.
Täytä renkaat tattileipäpaistoksella ja lämmitä ne kuumiksi 200 asteisessa uunissa.
Kaada kanamunaseosta renkaisiin varovasti. Täytä 2/3 renkaista ja paista uunissa kypsäksi.
Munakas kohoaa paiston aikana.
Poista vanteet kuumana valmiin munakkaan ympäriltä.

Resepti: Antti Puromies