Etanat Maalahden Limpun tapaan

Ainekset (kahdelle):

  • 300 g Maalahden Limppua muruina
  • 24 kpl etanoita
  • 1 punasipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 0,4 dl valkoviinietikkaa
  • 100 g voita
  • 50 g parmesaania
  • 50 g persiljasilppua
  • 50 g kirvelisilppua
  • pippuria ja suolaa

Silppua punasipuli ja valkosipuli hienoksi. Vaahdota voi hitaasti yleiskoneen sekoittimella vaaleaksi vaahdoksi. Kuullota sipuleita hetki pannussa, mutta älä ruskista. Lisää pannulle etikka ja keitä, kunnes neste on haihtunut. Hienonna Maalahden Limppu tehosekoittimella muruiksi. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Sekoita voivaahtoon sipulisilppu, limppumurut, parmesaaniraaste ja yrtit.

Huuhtele etanat hyvin. Asettele etanat etanapannuille ja lisää niiden päälle maustettua voivaahtoa. Laita etanapannut hetkeksi jääkaappiin, jotta voivaahto jähmettyy. 

Lämmitä uuni grillivastuksella 225 asteeseen. Laita etanapannut uunin ylätasolle. Etanat ovat valmiita, kun ne kiehuvat ja ovat ruskistuneet päältä. Nauti etanat Maalahden Limpun ja valkoviinin kanssa.

Resepti: Antti Puromies