Grillattua Maalahden Limppua, parsaa ja maustettu uppomuna

Ainekset (neljälle):

  • 8 viipaletta Maalahden Limppua
  • 8 vihreää parsaa
  • 4 valkoista parsaa
  • 4 kananmunaa
  • valkosipuliöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 4 pakastepussia, koko noin 2 dl
  • puuvillanarua

Kuori valkoiset parsat. Leikkaa parsojen kannoista pois n. 4 cm. Leikkaa Maalahden Limpun viipaleista kolmioita ja kostuta valkosipuliöljyllä.

Öljyä pakastepussit sisältä. Riko kananmuna pakastepussin sisälle siten, että jokainen kananmuna on omassa pussissaan. Mausta kananmunat lisäämällä pusseihin 1/4 tl valkosipuliöljyä sekä suolaa ja pippuria. Solmi pussit tiukasti kiinni narulla niin, ettei kananmunan pinnalle jää ilmaa (pussista tulee pieni pallo). Leikkaa ylimääräiset pussin osat pois. Varmista, ettei pussiin pääse vettä. Keitä kananmunapussit kiehuvassa vedessä 4,5 minuuttia ja nosta pöydälle lepäämään 1 minuutiksi.

Grillaa parsat ja leipäkolmiot sekä mausta suolalla ja pippurilla. Nosta parsat lautaselle pitkittäin ja leipäkolmiot sivulle. Avaa kananmunapussit varovasti ja nosta munat pusseista leipien päälle. Mausta annos esimerkiksi parmesaanijuustolla ja hollandaisekastikkeella.

Resepti: Antti Puromies