Hirvenjauhelihapyörykät

"Nämä upean makuiset hirvenjauhelihapyörykät ihastuttavat! Useimmista kaupoista löydät hirvenjauhelihaa pakastimesta. Voit toki valmistaa pyörykät myös nauta- sikajauhelihasta. Tarjoa seuraksi kuohkeaa perunasosetta." - Hellapoliisi
 

Ainekset (25-30 kpl):

  • 100 g Maalahden Limppua murustettuna
  • 2 dl kuohukermaa
  • 500 g hirvenjauhelihaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl rakuunaa tai ½ tl rosmariinia
  • 1 muna

Lisäksi:

  • 1 rkl öljyä
  • 1 iso sipuli

Paistamiseen:

  • öljyä tai voita

Murusta Maalahden Limppu hienoksi tehosekoittimella.
Laita se kulhoon ja kaada joukkoon kuohukerma. Anna turvota viidestä kymmeneen minuuttia.
Laita joukkoon hirvenjauheliha, suola, mustapippuria, rakuuna tai rosmariini ja muna. Sekoita tasaiseksi.
Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota sitä kuumalla pannulla öljyssä. Jäähdytä hetki ja lisää mureketaikinan joukkoon sekoittaen.
Muotoile pyöryköiksi ja paista kuumalla pannulla öljyssä tai voissa käännellen.

Tarjoa kuohkean perunasoseen kanssa tai seisovassa pöydässä muiden pikkusuolaisen kanssa.

Resepti: Hellapoliisi