Hyydytetty savuporo-voileipäkakku

"Valmista hienostunut hyydytetty voileipäkakku ja tarjoa juhlahetkissä." - Hellapoliisi

Ainekset (10-15 annosta):

  • 325 g Maalahden Limppua
  • 100 g sulatettua voita

Täyte:

  • 5 liivatelehteä
  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 600 g yrttituorejuustoa tai muuta tuorejuustoa
  • 1 punainen paprika
  • 1-2 maustekurkkua
  • 1-2 rkl sinappia
  • 2 tl kuivattua rakuunaa
  • 2 dl hienonnettua rucolaa
  • ½ dl vettä tai maustekurkkupurkin lientä

Pinnalle:

  • 100 g savuporoleikkeleitä
  • ½ l vettä + ripaus suolaa
  • 5-10 miniparsaa
  • 50 g miniluumutomaatteja
  • rucolaa
  • karambolaviipaleita

Hienonna Maalahden Limppu yleiskoneen leikkurinterällä. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
Vuoraa halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuoka tai säädettävä pitkänmallinen reunavuoka leivinpaperilla.
Painele leipä-voiseos vuoan pohjalle.

Valmista täyte

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohu-kerma. Vatkaa joukkoon yrttituorejuusto. Hienonna paprika ja maustekurkut pieniksi kuutioiksi. Lisää ne täytteeseen sinapin, kuivatun rakuunan ja hienonnetun rucolan kanssa. Tarkista maku. Lisää aineksia tarvittaessa. Kuumenna vesi tai kurkku-purkin liemi kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouu-nissa. Liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada liemi täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan leipäpohjan päälle ja suojaa kelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.Irrota kakku vuoasta veistä apuna käyttäen ja siirrä tarjoilu-vadille. Ripottele pinnalle rucolaa. Koristele kakku savuporo-leikkeleillä, miniluumutomaateilla ja karambolaviipa-leilla. Kiehauta suolalla maustettu vesi ja lisää parsat veteen. Anna kiehua muutaman minuutin ajan ja valuta. Laita jäähtyneet parsat kakun päälle.Tarjoa!

Resepti: Hellapoliisi