Jäätelöomenapiirakka Maalahden Limpusta

Ainekset:

  • 3 kpl punaisia omenoita
  • 6 siivua Maalahden Limppua
  • 500g maitorahkaa
  • 2 kpl kanamunaa
  • 150g sokeria
  • 50g voita
  • kanelia ja vanilijatankoa
  • kinuskikastiketta
  • jäätelöä oman maun mukaan 


Paloittele omenat lohkoiksi.
Pilko Maalahden Limpun viipaleet 8 osaan.
Ruskista sokeri kattilassa.
Lisää omenat ja leipäkuutiot.
Lisää voi ja paahda seosta kattilassa, kunnes se on kauniin ruskeaa.
Asettele seos piirakkavuokaan (35 cm).
Sekoita vanilijatangon sisus, kananmunat ja maitorahka keskenään.
Kaada seos omenien ja leipäkuutioiden päälle.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 10-15 min, kunnes rahka on jähmettynyt.
Mausta paistamisen jälkeen piirakka kanelilla ja nostele jäähtyneen piirakan päälle jäätelönokareita.
Kruunaa annos kinuskikastikkeella.

Resepti: Antti Puromies