Jouluinen juuressalaatti lämminsavusiiasta ja Maalahden Limpusta

Jouluinen juuressalaatti lämminsavusiiasta ja Maalahden Limpusta
n. 6 henkeä

6 siivua Maalahden Limppua
2 kpl punajuurta
3 porkkanaa
1 iso lanttu
2 naurista
1 bataatti
300g lämminsavusiikaa (ruodoton)
1 fenkoli
1 punasipuli
100 g siianmätiä
1 puntti tilliä
1 valkosipulin kynsi
2 oksaa tuoretta persiljaa
½ dl oliiviöljyä
500 g erilaisia salaatteja

Kuutioi leipäsiivut.
Lämmitä pannussa oliiviöljy ja lisää sinne murskattu valkosipulin kynsi.
Paista leipäkuutioista varovasti krutonkeja ja mausta ne tuoreella persiljasilpulla.

Kuori ja pilko juurekset paloiksi.
Keitä juurekset , kukin erikseen, kypsiksi ja jäähdytä.

Viipaloi sipuli ja fenkoli paperin ohuiksi siivuiksi kylmään veteen ja anna olla siellä
vähintään kaksi tuntia. Ne muuttuvat kylmässä vedessä rapeiksi.

Revi salaatit pieniksi ja pese hyvin kylmässä vedessä.

Asettele juurekset, salaatit, krutongit, kala, fenkoli ja sipuli kerroksittain vadille ilmavasti.
Koristele tillillä ja siian mädillä.

Salaatille sopii hyvin kastikkeeksi esim. kermaviili- tai viinietikkakastike.

Tarjoile kastike erikseen.