Jouluinen kerrosjälkiruoka

"Tämä ihana jälkiruokaresepti on alkujaan naapurimaastamme Virosta. Voit valmistaa jälkiruoan jääkaappiin odottamaan jo edellisenä päivänä. Mainio päätös myös jouluaterialle." - Hellapoliisi
 

Ainekset (4-6 annosta):

  • 150 g Maalahden Limppua
  • 25 g voita
  • ¼ tl kanelia
  • ½ dl sokeria

Lisäksi:

  • 2 ½ dl vispikermaa
  • 200 g maitorahkaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 200 g lakkoja, karpaloita, puolukoita tai muita marjoja TAI hilloa

Rouhi Maalahden Limppu yleiskoneen leikkurinterällä melko hienoksi rouheeksi.
Sulata voi pannulla ja lisää leipärouhe. Kääntele aluksi kovalla lämmöllä ja lisää joukkoon kaneli ja sokeri. Tiputa lämpöä ja anna paistua rapeaksi välillä käännellen. Nosta sivuun.

Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka ja vaniljasokeri.
Kokoa jälkiruoka annosmaljoihin kerroksittain tai yhteen isompaan jälkiruoka-astiaan.
Muista lisätä kerrosten väliin myös marjat tai hillo. Tarjoa!

Resepti: Hellapoliisi