Kantarellileivät

250 g puhdistettuja kantarelleja
pieniä kantarelleja koristeluun
8 dl kuohukermaa
1 makea sipuli
1 valkosipulinkynsi
vastajauhettua mustapippuria
suolaa
0,5 dl valkoviinietikkaa
100 g voita

Kantarellivaahto:
Kiehauta 100 g sieniä ja 3 dl kermaa. Siivilöi ja jäähdytä. Ota talteen kerma ja sienet. Voit halutessasi lisätä sienet kantarellipyreeseen. Vatkaa kantarellikerma vaahdoksi.

Kantarellipyree:
Hienonna sipulit ja kuullota ne voissa. Lisää 150 g sieniä. Lisää 5 dl kuohukermaa ja keitä sieniä kermassa, kunnes kerma alkaa paksuuntua. Kaada sieni-kermaseos tehosekoittimeen ja soseuta. Voit halutessasi lisätä tehosekoittimeen siivilöidyt sienet, jotka jäivät kantarellivaahdosta käyttämättä. Mausta mustapippurilla. Jäähdytä jääkaapissa pyreeksi.

Pienet kantarellit koristeluun:
Kuumenna pieni kattila kuumaksi ja laita sinne pienet kantarellit. Kaada heti perään etikka ja nosta kattila liedeltä. Peitä kattila kelmulla tai kannella.

Asettelu:
Voitele Maalahden limpun viipaleet sienipyreellä. Asettele pienet kantarellit leivälle ja lisää päälle pieni nokareita kantarellivaahtoa.