Kesäinen ahvenburgeri

"Kesäinen ahvenburgeri on hienostunut annos, jonka voit tarjota kevyenä lounaana tai iltapalana tai kesäisen aterian alkuruokana. Ahventen sijaan voit käyttää myös silakoita tai muikkuja." - Hellapoliisi

Ainekset (4 annosta):

  • 8 viipaletta Maalahden Limppua
  • 4 ahvenfileetä
  • voita paistamiseen
  • ripaus suolaa

Perunasalaatti:

  • 1 kg varhaisperunoita
  • vettä
  • ripaus suolaa
  • 1 iso omena
  • 1 maustekurkku
  • ½ ruukkua tilliä
  • 1 kesäsipuli varsineen
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 tl sinappia
  • mustapippuria myllystä
  • (ripaus suolaa)

Koristeluun:

  • rucolaa
  • sitruunanlohko

Aloita valmistamalla perunasalaatti.
Keitä tai höyrytä varhaisperunat suolalla maustetussa vedessä.
Kuori omena ja poista siemenkota.
Leikkaa omena ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi.
Hienonna tilli ja kesäsipuli varsineen.
Yhdistä ainekset.
Sekoita joukkoon majoneesi, kermaviili, sinappi ja rouhittua mustapippuria.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Paista ahvenfileet kuumalla pannulla voissa ja mausta suolalla.
Paahda Maalahden Limppu -viipaleet molemmin puolin pannulla.
Kokoa annos siten, että laitat alimmille viipaleille keon perunasalaattia, päälle ahvenfileen ja pinnalle toisen Maalahden Limppu -viipaleen.
Koristele annos rucolalla ja sitruunanlohkolla.

Resepti: Hellapoliisi