Kinkku-juustovarras

Ainekset (yksi varras):

  • 4 viipaletta Maalahden Limppua 
  • 3 viipaletta palvikinkkua 
  • yksi rasia valmista kaali-purjosalaattia
  • amerikkalaisia maustekurkku- tai voileipäkurkkuviipaleita
  • 4 viipaletta Valion Keisarinna-juustoa 
  • marinoitua punasipulia (ohje jäljempänä)
  • jääsalaattia

Koristeluun:

  • paahdettua sipulia
  • kirsikkatomaatteja

Marinoitu punasipuli:

  • 1 punasipuli 
  • 3 rkl vettä
  • 1 rkl hienosokeria
  • 1 rkl vaaleaa balsamicoa
  • ½ rkl rypsiöljyä
  • vastajauhettua mustapippuria

Marinoi ensin sipuli: Leikkaa punasipuli ohuen ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet mikron kestävään muoviastiaan, lisää vesi ja kuumenna mikrossa täydellä teholla noin puoli minuuttia. Sekoita joukkoon sokeri, etikka, öljy ja mustapippuria maun mukaan. Peitä ja siirrä jääkaappiin marinoitumaan.
Paahda leipäviipaleet kevyesti. Huuhdo ja kuivaa salaatti. Viipaloi juusto.

Kokoa leivät: Voitele leivät ja asettele kolmelle leipäviipaleelle kaalisalaattia, maustekurkkua, jääsalaattia, marinoitua sipulia, kinkkua ja juustoa. Nosta kolmannen leivän päälle paahdettu leipäviipale. Voitele leivän pinta.
Nosta leipäviipaleet päällekkäin niin, että kannellinen leipä jää päällimmäiseksi. Paina kevyesti. Leikkaa leivät kulmittain kolmioiksi tai puoliksi. Pinoa puolikkaat ja kiinnitä leivät toisiinsa sopivan mittaisella grillitikulla. Työnnä grillitikun päähän kirsikkatomaatteja koristeeksi. Ripottele vartaan päälle paahdettua sipulia.
Aseta varras pystyyn lautaselle ja tarjoa perunalastujen, lopun kaalisalaatin ja kylmän juoman kera.

Resepti: Kim Palhus