Kinkku-punajuurisalaattileivät

”Jos mahdollista, nauti jääkylmän snapsin ja vaalean lager-oluen kanssa. Tätä yhdistelmää on vaikea voittaa.” - Leif Mannerström

Ainekset (neljälle):

  • 200 g maukasta ja hyvin valmistettua kinkkua
  • 2 suolakurkkua
  • nippu kiharalehtistä persiljaa
  • miedonmakuista öljyä paistamiseen
  • 4 punajuurta
  • 0,5 dl ranskankermaa
  • 0,5 dl majoneesia
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • puolikas keltasipuli
  • puolikas punainen omena
  • suolaa ja pippuria
  • 4 ohutta viipaletta Maalahden Limppua

Keitä ja valuta punajuuret. Leikkaa punajuuret ja omenat suurehkoiksi paloiksi ja silppua sipuli. Sekoita majoneesiin ranskankerma ja sinappi. Sekoita kasvikset ja kastike, mausta suolalla ja pippurilla. Paista persiljaa öljyssä muutaman minuutin ajan ja anna sen kuivua talouspaperin päällä. 

Asettele kinkut leivän päälle ja koristele punajuurisalaatilla, ohuilla suolakurkkuviipaleilla ja paistetulla persiljalla.

Resepti: Leif Mannerström