Konvehdit

MANSIKKA-MINTTU KONVEHTI

- Kuutioi Maalahden limppua pieniksi kuutoiksi siten, että kuoriosaa ei jää kuutioihin
- Sulata tummaa suklaata ja kaakkaorasvaa vesihauteessa varovaisesti
- Lisää joukkoon hiukan hienonnettua minttua ja hienoksi raastettua mansikkaa
- Kuivata leipäkuutiot uunissa miedossa lämmössä siten, että ne ovat ihan kuivia
- Sekoita suklaata leipäkuutioiden joukkoon sen verran, että ne sekoittuvat massaksi
- Nostele lusikalla leivinpaperin päälle halutun kokoisi kasoja ja koristele kuivatulla mansikkaraasteella sekä tuorella mintulla

MAITOSUKLAA

  • Maalahden Llimppua
  • 200 g tummaa suklaata (vähintään 60 %)
  • 20 g kaakaorasvaa
  • 75 g hyvää maitosuklaata
  • 250 g kuohukermaa

KUORRUTE
- Hienonna Maalahden limppua tehosekoittimessa puruksi
- Sulata tummaa suklaata ja kaakkaorasvaa vesihauteessa varovaisesti.

SUKLAAMOUSSE
- Rouhi maitosuklaa veitsellä pieneksi puruksi
- Kiehauta kerma ja kaada maitosuklaan päälle ja sekoita nuolijalla tasaiseksia massaksi
- Jäähdytä massa kylmässä
- Sekoita suklaamassa yleiskoneella kuohkeaksi

KONVEHTI
- Muotoile suklaamoussesta kuumalla lusikalla pieniä nokareita ja pudota ne yksitellen varovasti sulaan suklaaseen.
- Nosta pallero heti pois suklaasta ja pyörittele leipäpurussa
- Nosta pallero leivinpaperille ja aseta kylmään
- Säilytä konvehdit kylmässä ennen tarjoilua

JÄÄTELÖKONVEHTI

  • Maalahden limppu siivuja
  • Mövenpick Swiss chocolate jäätelöä
  • 200 g tummaa suklaata (vähintään 60 %)
  • 20 g kaakaorasvaa
  • Savu gourmet -suolaa

- Laita jäätelöä kahden leipäsiivun väliin
- Pakasta vuorokauden yli pakastimessa
- Sulata tummaa suklaata ja kaakkaorasvaa vesihauteessa varovaisesti.
- Leikkaa "sanwicheistä" reunat pois ja kuutioi kolmeen osaan
- Kasta palat sulaan suklaaseen ja ripottele päälle savusuolaa ja pakasta heti uudestaan
- Pidä huoli, että leipäkuutiot eivät sula missään vaiheessa
- Säilytä konvehdit pakkasessa ja nosta esille juuri ennen tarjoilua


Resepti: Maalahden Limpun keittiömestari Antti Puromies