Kuorrutettu sipulikeitto

"Kuorrutettu sipulikeitto maistuu alkusyksyn viilenevinä iltoina ja myöhemmin pakkaspäivinä. Keitto on helppo valmistaa myös alkuruoaksi isommallekin joukolle, sillä voit valmistaa keiton jo etukäteen ja kuorruttaa hetki ennen tarjoilua." - Hellapoliisi
 

Ainekset (4-5 annosta):

  • 50 g voita
  • 10 isoa sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1-2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 ½ l vettä
  • 2-3 kasvisliemikuutiota
  • 1 tl timjamia tai muuta kuivattua yrttiä
  • (suolaa tarvittaessa)
  • 6 viipaletta Maalahden Limppua

Pinnalle:

  • 1-2 dl juustoraastetta

Kuori sipulit, puolita ja leikkaa viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. 
Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon sipulit ja hienonnettu valkosipuli. 
Kääntele miedolla lämmöllä, kunnes sipulit pehmenevät. 
Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää vesi ja kasvisliemikuutiot ja timjami. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen. 
Tarkista maku. Lisää tarvittaessa hieman suolaa.

Jaa liemi uunin kestäviin kulhoihin ja laita päälle Maalahden Limppu -leipäviipaleet. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Laita kulhot 200 -asteiseen uuniin kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoa heti!

Vinkki! Voit korvata osan nesteestä valkoviinillä.

Resepti: Hellapoliisi