Lämmin savusiika-fenkolileivos Maalahden Limpusta

Fenkolimousse

Ainekset (10 hengelle):

  • 3 kpl fenkolia
  • 3 kpl salottisipulia
  • 5 oksaa tilliä nypittynä
  • 3 dl kasvislientä
  • 3 dl kuohukermaa
  • suolaa, mustapippuria myllystä
  • 4 kpl liivatelehti

Leikkaa fenkoli ja salottisipuli ohuiksi viipaleiksi.
Kuullota varovasti ensin sipulit ja sitten fenkolit oliiviöljyssa ihan pehmeiksi siten, että ne eivät ota väriä.
Lisää liemi ja keitä kasaan niin, että lientä jää kattilaan n. 2dl jäljelle.
Lisää kerma ja keitä vielä kasaan noin yksi kolmannes.
Soseuta tehosekoittimella tasaiseksi massaksi tillin kera.
Lisää liotettu liivate lämpimään massaan ja jäähdytä kädenlämpöiseksi.

Asettele vuoan pohjalle Maalahden Limppu siivuja niin että koko pohja peittyy. Kostuta pohja kasvisliemellä, jotta leivät kostuvat. Kaada massa leipäpohjan päälle ja jäähdytä jääkaapissa n.5 tuntia.
Jauha Maalahden Limppua tehosekoittimessa hienoksi ja levittele purua ohut kerros moussen päälle.

Siikamousse

Ainekset:

  • 300 g lämminsavu siikaa
  • 300 g kuohukermaa
  • 1,5 dl kalalientä
  • 5 kpl liivatelehteä
  • ½ sitruunan mehu

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
Tee savusiiasta ja kalaliemestä tasainen massa tehosekoittimessa
ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.
Sulata liotetut liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada koko
ajan tehosekoittimella sekoittaen siikamassan sekaan.
Yhdistä kermavaahto ja siikamassa keskenään kaapimella nostellen.
Kaada siikamousse vuokaan fenkolimoussen päälle.
Laita jääkaappiin hyytymään 5 tunniksi.

Kun kakku on hyytynyt niin irroita vuoasta ja leikkaa halutun
kokoisia paloja tai tarjoa kokonaisena. Koristele mädillä ja keväisellä
parsa-retiisi ja fenkoli salaatilla.

Resepti: Antti Puromies