Lämmin toast

Ainekset:

  • 8 kpl Maalahden Limpun viipaletta
  • 8 kpl Isoa viipaletta kylmäsavulohta
  • ½ Sipuli
  • 2 oksaa Tilliä
  • Voita
  • Dijon sinappia
  • Mätiä
  • Smetanaa
  • Mustapippuria 

Lado puolet leipäsiivuista työlaudalle ja voitele ne voilla.
Laita ilmavasti lohet leipien päälle.
Leikkaa sipuli ihan ohuiksi siivuiksi ja huuhtele ne hyvin kylmällä vedellä siivilässä.
Laita sipulit lohien päälle ja nypi tilliä niiden päälle.
Voitele loput viipaleet sinapilla ohuelti toiselta puolelta.
Laita viipaleet sinappipuoli alaspäin lohien päälle.
Paista leivät kullanruskeiksi ja koristele reilulla lusikallisella smetanaa ja mätiä.
Rouhi lopuksi mustapippuria päälle ja viimestele tillinoksalla.


Viinisuositus
Toastin raa'an sipulin ja voiteluun käytettävä Dijon -sinapin terävyys vievät 
viiniltä ryhdikkyyttä. Myös kylmäsavulohi vaatii viiniltä aromikkuutta ja runsautta.
Seuraksi kannattaa valita kuohuviini, jonka kuplat auttavat viiniä säilyttämään 
paremmin ryhtinsä. 
Kokeile esimerkiksi Lindemans Cawarra 
Brut Cuvée, Australia, 
Alko 567967, 8,98€

Resepti: Maalahden Limpun keittiömestari Antti Puromies. 
Viinisuositus: Antti Rinta-Huumo/Viini-lehti