Lämminsavulohi tuorejuustokakku

Ainekset (n. 10 henkeä):

  • 6 kpl Maalahden Limpun viipaleita
  • 1 dl kala- tai kasvislientä
  • 300g Philadelfia -tuorejuustoa
  • 300g Lämminsavulohta
  • 1 punasipuli
  • Tilliä
  • Ruohosipulia
  • Pieniä kapriksia hienonnettuna
  • 3 dl kermaa
  • 1 liivatetta (tarvittaessa)
  • Yhden sitruunan mehu


Asettele leipäviipaleita kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Kostuta leipäpohja kalaliemellä tai kasvisliemellä.

Hienonna sipuli pieneksi kuutioiksi
Hienonna tilli sekä kevätsipuli
Sekoita lohi sekä juusto keskenään ja lisää sipulit sekä tilli ja kaprikset
Mausta mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla.
Lämmitä 1 dl kermaa varovasti (ei saisi mielellään kiehahtaa)
Lisää lämmitetyn kerman joukkoon liotettu liivate.
Lisää loput kermasta liivate-kerman sekaan ja sen jälkeen lisää kerma massan joukkoon massan tulisi olla melko pehmeää.
Mausta sitruunan mehulla.

Laita lohimassa leipäsiivujen päälle ja hyydytä jääkaapissa n. 6 tuntia.

Kakun voi myös pakastaa.

Koristele kakku esimerkiksi katkaravuilla sekä tillillä ja Maalahden Limppu kuutioilla.

Resepti: Antti Puromies