Lämpimät pekoni-kantarellileivät

Ihanat illanistujaisleivät valmistat helposti ihanista raaka-aineista. Kantarellien tilalla voit käyttää myös muita metsäsieniä.

Lämpimät pekoni-kantarellileivät
10 annosta

•10 viipaletta Maalahden Limppua
•170 g pekonia
•1 kesäsipuli varsineen
•3 dl kantarelleja
•1 rkl vehnäjauhoja
•2 dl kuohukermaa
•mustapippuria myllystä
•100 g juustoraastetta
•(suolaa maun mukaan)

Lado Maalahden Limppu -viipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Leikkaa pekoni paloiksi ja paista kuumalla pannulla yhdessä hienonnetun kesäsipulin kanssa. Lisää joukkoon paloitellut kantarellit. Kääntele hetki, kunnes pekoni on rapeaa ja sienet pehmenneet. Ripottele pinnalle vehnäjauhoja. Kaada joukkoon kuohukerma ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Mausta mustapippurilla. Lisää joukkoon juustoraaste. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa hieman suolaa.

Levitä seos leipäviipaleille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes juusto on sulanut.
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Annoksia: 10
Valmistusaika: 25 minuuttia
Aktiivinen valmistusaika: 5 minuuttia
Annos: illanistujaiset

Allergeenit
maito
vehnä

Reseptin laatinut: Hellapoliisi