Lohitartar

Ainekset:

  • 1kg lohikuutioita
  • 1 osa suolaa
  • 2 osaa sokeria
  • Raastetut sitruunan kuoret
  • Valkopippuria
  • Silputtu basilika
  • ½ dl dijonsinappia
  • 1dl Créme fraicea
  • Maalahden Limppua 


Peitä lohikuutiot suolalla ja sokerilla.
Lisää raastettu sitruunankuori.
Anna imeytyä 10-15 minuuttia.
Kaada ylimääräinen neste pois. 
Sekoita valkopippuri, basilika, sinappi ja Créme fraice. 
Kierrä seos tangoksi muovifolioon ja laita pakastimeen.
Leikkaa jäätyneestä rullasta sopivia annospaloja.
Asettele palat Maalahden Limpun viipaleille.
Koristele salaatilla ja basilikalla.
Erinomainen alku- ja cocktailruoka.

Resepti: Antti Puromies