Lohiterriini

20 annosta

325g Maalahden Limppua (viipaloitu)
200g Voita
300g Kylmäsavulohta siivutettuna
20g Öljyä
Puntti tilliä
200g Lohenmätiä
Gourmet suolaa ja pippuria
(Rukola krassia)

Laita öljy tehosekoittimeen tillin kanssa.
Aja tilli hienoksi öljyksi.
(tulee kauniin kirkkaan vihreäksi, jos soseuttaa liian kauan väri muuttuu tumman vihreäksi)

Vaahdota voi ( sekoittajalla ) yleiskoneessa hitaasti vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon tilliöljy.( voivaahto muuttuu vaalean vihreäksi )
Kelmuta terriinivuoka ( n. 25 cm ) kahteen kertaan pohja ja reunat.
Aloita kasaaminen leipäviipaleista, siten että koko pohja peittyy ( muotoile tarvittaessa leipäsiivuja)
Seuraavaan kerrokseen voivaahtoa ohut kerros.
Tämän jälkeen lohiviipaleita ja taas hiukan voivaahtoa, jonka jälkeen limppukerros.
Voivaahto sitoo kerrokset toisiinsa.
Päällimmäinen kerros on oltava limppua.
Kelmuta terriinivuoka hyvin ja laita kevyt paino päälle.
Laita terriini kylmään ja anna seistä siellä yön yli.
Poista terriini kelmun kanssa vuoasta ja lopuksi leikkaa vielä kelmun kanssa
n. 1 cm paksuiseksi viipaleiksi.
Aseta viipale lautaselle, poista kelmu ja koristele mädillä ja (rukola krassilla).
Lopuksi gourmet suolaa ja pippuria päälle.