Maalahden lämäri

Ainekset (neljä leipää):

  • 4 viipaletta Maalahden Limppua
  • 1 prk Luomunokan luomubroilerin rintafilesäilykettä (200 g) 
  • kurkkusalaattia (ohje jäljempänä)
  • 1 avokado
  • jääsalaattia
  • retiisiviipaleita 

Koristeluun:

  • granaattiomenan siemeniä
  • paahdettua sipulia
  • persiljaa

Kurkkusalaatti:

  • 1 dl tuoretta kurkkua kuutioina
  • 1 punasipuli
  • noin 1 dl paksua majoneesia
  • puoli nippua tuoretta persiljaa
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • vastajauhettua mustapippuria

Tee ensin kurkkusalaatti: Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja kuivaa kuutiot talouspaperilla. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna persilja. Sekoita kaikki ainekset ja mausta rakuunalla, mustapippurilla ja ripauksella suolaa.
Valuta broilerisäilykkeestä liemi ja viipaloi broilerinliha sopivan paksuisiksi viipaleiksi. Halkaise avokado ja poista kivi. Leikkaa viipaleiksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Voitele Maalahden limppuviipaleet voilla tai majoneesilla. Asettele leiville broileriviipaleet, salaatinlehtiä, kurkkusalaattia ja avokado- ja retiisiviipaleita. Koristele persiljalla, paahdetulla sipulilla ja granaattiomenan siemenillä. 
Nauti raikkaan, kylmän juoman kera.

Resepti: Kim Palhus