Maalahden Limppu-pulled pork–leivät

Ainekset (10-12 annosta):

  • 800 g kassleria
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • mustapippuria myllystä
  • 2 tl suolaa
  • 1 punainen mieto chilipaprika siemenineen
  • 2 dl valmista BBQ-kastiketta
  • 1 rkl sinappia
  • 10-12 viipaletta Maalahden Limppua
  • Rucolaa
  • 2-3 punasipulia
  • ½ dl tummaa balsamicoa
  • ripaus sokeria
  • 200 g miniterttutomaatteja

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Laita ne kulhoon ja mittaa joukkoon paprikajauhe, mustapippuria myllystä, suolaja hienonnettu chilipaprika. Mittaa joukkoon puolet bbq-kastikkeesta. Laita kassler joukkoon ja kääntele mausteet joka puolelle. Suojaa leivinpaperilla ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Esipaista lihaa uunivuoassa kovalla lämmöllä 225-asteessa ensimmäiset puoli tuntia. Tiputa lämpötila 125-asteeseen ja anna kypsyä rauhassa vielä 3-4 tuntia, tai kunnes liha on mureaa ja alkaa hajota. Revi liha sopiviksi suupaloiksi kertakäyttökäsineet kädessä. Laita suikaleet kattilaan, mittaa joukkoon loput bbq-kastikkeesta ja sinappi. Kuumenna vielä.

Paahda Maalahden Limppu -viipaleet tai tarjoa kylmänä. Laita pohjille rucolaa ja jaa pulled pork leipien päälle. Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Laita ne kulhoon ja sekoita joukkoon balsamicoa ja sokeria. Anna maustua hetki ja tarjoa leivän kanssa. Puolita leipien päälle myös miniterttutomaatteja.

Resepti: Hellapoliisi