Maalahden Limppua ja kurpitsamoussea ilmakuivatun kinkun kera

Ainekset:

  • 500g talvikurpitsaa ( oranssi ) kuorittua ja puhdasta ( ilman siemeniä )
  • 100g sipulia
  • 1kpl valkosipulinkynsi
  • 50 g voita
  • 500g ranskankermaa ( valio koska vaahtoutuu )
  • 2 rkl avokado öljyä
  • ( 3 kpl liivatelehteä )
  • suolaa ja pippuria.


Pilko kurpitsa ja sipulit paloiksi. Kuullota sipulit ja kurpitsat voissa.
Lisää vettä siten että kurpitsat juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsäksi.
Siivilöi siten että neste jää talteen (tarvitset sitä mahdollisesti soseuttamiseen).
Soseuta kurpitsat hienoksi soseeksi tehosekoittimessa (pitää jäädä mahdollisimman paksuksi).
Jäähdytä sose jääkaappi kylmäksi.

Lisää sosetta 500g sekä ranskankermaa 500g samaan kulhoon ja vatkaa niin kauan että jää muotoon.
Mausta avokado öljyllä sekä pippurilla.
Jos haluat moussesta lohkeavamman niin lisää liivatteet mousseen (liota liivatteet kylmässä vedessä. Lämmitä n.3 rkl kurpitsapyrettä-/sosetta ja lisää liivatteet sinne ja sekoita seos hyvin. jatka normaalin reseptin mukaan.)

Tarjoile ilmakuivatun kinkun sekä Maalahden Limpun kera.

Resepti: Antti Puromies