Maalahden Limppua ja levitteitä

Maalahden Limppua ja levitteitä


Kylmäsavuhärkälevite

•200 g maustamatonta tai maustettua tuorejuustoa
•100 g kylmäsavuhärkää
•1 dl hienonnettua rucolaa
•mustapippuria myllystä

Laita tuorejuusto kulhoon.
Hienonna kylmäsavuhärkä ja rucola.
Lisää ne joukkoon ja rouhi mausteeksi mustapippuria.
Sekoita ja tarkista maku.


Sienilevite

•100 g suppilovahveroita tai muista sieniä
•200 g maustamatonta tai maustettua tuorejuustoa
•nokare voita tai hieman öljyä
•1 pieni punasipuli
•mustapippuria myllystä
•(ripaus suolaa)

Hienonna suppilovahverot ja laita ne kuumalle pannulle voihin tai öljyyn.
Kääntele kovalla lämmöllä, kunnes sienet pehmenevät ja menevät kasaan.
Jäähdytä.
Laita jäähtyneet sienet kulhoon ja hienonna joukkoon punasipulia. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Sekoita ja tarkista maku.

Tarjoa levitteet Maalahden Limpun kanssa.

Reseptin laatinut: Hellapoliisi