Maalahden Limpulla kuorutettua ylikypsää viljaporsaankylkeä

Ainekset (6 hengelle):

  • 3 Siivua Maalahden Limppua
  • 1 kg Viljaporsaan kylkeä
  • Isännän lempisinappia tai ranskalaista maalaisinappia
  • 3 oksaa Tuoretta tinjamia
  • 3 oksaa Tuoretta persiljaa
  • 5 l Lihalientä
  • 1 dl Tummaa balsamikoa
  • Karkeaa suolaa ja kokonaisia mustapippureita

Suolaa porsaankylki ja anna olla huoneen lämmössä n.1 tunti.

Hienonna tehosekoittimessa Maalahden Limpun siivut ja
yrtit tasaiseksi puruksi.

Keitä lihaliemi kiehuvaksi ja lisää siihen balsamico, mustapippuria ja karkeasuolaa siten että liemi maistuu suolaiselta.

Hauduta porsaakylkeä lihaliemessä kannen alla liedellä tai uunissa
n. 8-10 tuntia siten että liemi kiehuu juuri ja juuri.
Kylki on silloin ylikypsää kun kokeilet veitsenkärjellä lihaa ja
se on ihan pehmeää.

Jäähdytä kylki omassa liemessä jääkaappi kylmäksi.

Leikkaa liha 6 osaan ja kuoruta pinta sinapilla.

Painele lihan pintaan reilusti leipäpurua.

Lämmitä kylki uunissa (n. 200 astetta) uunipellillä. Maalahden Limppu puru ylöspäin kunnes liha on kuumaa. Ole varovainen että et polta leipäpurua.
Tarjoile esimerkiksi lämpimän juuresrosollin ja
punaviinikastikkeen kanssa.

Resepti: Antti Puromies.