Maalahden Limpun joulu cookies

n. 36 kpl


VALMISTUSOHJE

Jauha Maalahden Limppu tehosekoittimessa muruksi. Vaahdota voi ja sokerit ja mausteet. Lisää munat yksitellen ja välillä vatkaten. Lisää Maalahden Limppu-rouhe leivinjauheseos.

Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi tukevalla veitsellä leikkuulaudalla. Lisää rouhe taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.Jäähdytä taikina jääkaapissa kylmäksi.  Nostele taikina pikkulusikalla nokareina uunipellille leivinpaperille, esim. 3 x 4 kpl / pelti. (Jätä hiukan leviämistilaa pikkuleipien ympärille.) Suosittelen myös taikinan pakastamista 3-5 cm paksuisina tankoina. Siitä on helppo leikata sormenpaksuisia kiekkoja ja paistaa uunissa keksit myös leviävät silloin vähemmän.

Kypsennä 175 asteessa uunin keski/yläosassa n. 10-15 min tai kunnes kypsiä. 

 
AINEKSET:        
 

5 dl         
125 g
3/4 dl
3/4 dl
2 tl
1 tl
1 tl
1 tl
½ tl
   2
1/2 tl
  75 g
  75 g    
jauhettua Maalahden Limppua
voita
sokeria
fariinisokeria
vaniljasokeria
jauhettua inkivääriä
jauhettua kardemummaa
jauhettua kanelia
jauhettua neilikkkaa
munaa
leivinjauhetta
tummaa suklaata
valkosuklaata