Maalahden Limpun mustikka-suklaamousse ja mansikkasorbetti

Ainekset: 

Mousse:

  • 250 g Maalahden Limppua
  • 100 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus n. 64 %)
  • 200 g voita
  • 75 g tummaa kaakaojauhetta
  • 5 suurta kananmunaa
  • 1,3 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g jäisiä mustikoita

 Sorbetti:

  • 1,5 dl vettä
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 dl mansikkasosetta

Mousse:
Hienonna limppu tehosekoittimessa muruiksi. Sulata kuumassa vesihauteessa voi ja suklaa. Siivilöi kaakaojauhe suklaa-voiseokseen. Erottele keltuaiset ja valkuaiset omiin suuriin kulhoihin. Lisää puolet sokerista keltuaisten joukkoon ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää loppu sokeri valkuaisten joukkoon ja vatkaa kovaksi mutta notkeaksi vaahdoksi (niin, että vaahto pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa). Vatkaa kermavaahto. 

Lisää keltuaisvaahto kahdessa osassa kaapimella nostellen suklaa-voiseokseen. Lisää valkuaisvaahto samalla tavalla. Kääntele joukkoon myös kermavaahto kahdessa osassa. Lisää sekaan Maalahden Limpun murut ja mustikat varovasti nostellen. Siirrä mousse tilavaan astiaan ja anna jähmettyä jääkaapissa. Moussen voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten.

 

Sorbetti:
Keitä vedestä ja sokerista sokeriliemi. Anna jäähtyä kokonaan. Lisää mansikkasose. Sekoita jäätelökoneella sorbetiksi.

Ota lusikalla tai jäätelökauhalla suklaamoussesta ja sorbetista palloja ja aseta lautaselle. (Voit myös käyttää valmista mansikkasorbettia). Koristele Maalahden Limpun muruilla ja mustikoilla sekä halutessasi marjakastikkeella. Annokseen sopii myös vispikermasta valmistettu kermavaahto.

Resepti: Antti Puromies