Maalahden Limpussa paistettua kuhaa

Ainekset:

  • 400 g kuhafilettä
  • 8 ohutta siivua Maalahden Limppua (leikkelekoneella)
  • 12 kpl vihreää parsaa
  • 1 punasipuli
  • 1 dl valkoista balsamikoa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 20 g sokeria
  • 5 g suolaa
  • 4 porkkanaa
  • 1 l appelsiinimehua
  • 100 g voita
  • 75 g ranskankermaa
  • 75 g majoneesia

Kuha
Leikkaa kuhafileet tasaisiksi suorakaiteen muotoisiksi paloiksi
Suolaa kalapalat hyvin
Kääri leipäsiivut kalapalojen ympärille siten, että kaksi siivua jokaiseen kalapalaan.
Paista vuoratut kalapalat varovasti voissa ja kypsennä loppuun 120 asteisessa uunissa

Porkkana Creme
Kuori ja leikkaa porkkanat paloiksi. Keitä porkkanat appelsiinimehussa ja voissa hyvin kypsiksi
Kaada neste pois ja soseuta porkkanat ranskankerman
kanssa ja mausta suolalla.
Jäähdytä ja sekoita majoneesin kanssa.

Sipulihillokke
Siivuta sipulit vihannesleikkurilla tai terävällä veitsellä ohuiksi, läpikuultaviksi siivuiksi.
Sekoita öljy, etikka, sokeri ja suola keskenään.
Lisää seokseen punasipulisiivut ja sekoita hyvin.
Anna seistä jääkaapissa kannen alla 12 t.
Tarjoilessa valuta neste pois ja mausta mustapippurilla.

Parsat
Pilko parsat tangoiksi ja keitä suolaisessa vedessä voin kanssa.
Nosta keitetyt parsat talouspaperin päälle irralleen toisistaan ja jäähdytä jääkaapissa.
Näin maku pysyy parempana ja rakenne miellyttävänä.


VIINISUOSITUS

Lisäkkeiden kautta annokseen tulee makeutta, joka kuivattaa valittavan viinin hedelmäisyyttä. 
Parsalla on taipumus myös muuttaa viini metalliseksi. Viiniksi kannattaa valita runsas, 
lähes eksoottisen hedelmäinen valkoviini. Viinistä löytyvä sitrusmainen, jopa appelsiininen 
aromikkuus tekee yhdistelmästä entistä onnistuneemman. Kokeile esimerkiksi Adobe 
Reserva Gewürztraminer, Chile, Alko 532677

Resepti: Antti Puromies 
Viinisuositus: Antti Rinta-Huumo/Viini-lehti