Maalahden Toast Skagen

"Maalahden Limpusta valmistat tyylikkään katkarapuleivän, joka maistuu sellaisenaan pikkusuolaisena tai kevyen keiton seurana. Tarjoa myös brunssilla!" - Hellapoliisi


Ainekset (6 annosta):

  • 6 viipaletta Maalahden Limppua
  • öljyä tai voita paistamiseen
  • 200 g creme fraichea tai smetanaa
  • ½ dl majoneesia
  • 2 tl sinappia
  • ½ limen tai sitruunanmehu
  • 400 g isoja kuorittuja katkarapuja
  • ½ dl hienonnettua tilliä
  • ½ dl hienonnettua ruohosipulia
  • mustapippuria tai limepippuria myllystä
  • 6 salaatinlehteä tai kourallinen rucolaa

Koristeluun:

  • loput katkaravuista
  • limen- tai sitruunanlohkot tai -viipaleet

Valmista ensin täyte.
Sekoita creme fraichen tai smetanan joukkoon majoneesi, sinappi, limen- tai sitruunanmehu ja puolet sulatetuista, hyvin valutetuista katkaravuista, hienonnetut yrtit ja mustapippuria tai limepippuria myllystä. Tarkista maku.

Kuumenna öljy tai voi pannulla ja paista Maalahden Limppu -viipaleet molemmin puolin rapeiksi.
Laita leipäviipaleet tarjoiluvadille ja nosta päälle salaatinlehti tai keko rucolaa.
Jaa katkarapuseos leipäviipaleille ja jaa loput katkaravuista vielä koristeeksi.
Koristele lime- tai sitruunaviipaleilla.
Tarjoa heti!

Resepti: Hellapoliisi