Maalahden Fish and Chips

Ainekset (6 hengelle):

  • 6 siivua Maalahden Limppua
  • n. 900 g kuhaa tai muuta kiinteää, lihaista vaaleaa kalaa
  • 2 l vettä
  • 200g suolaa
  • tilliä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 150g parmesan juustoa hienona raasteena
  • 6 isoa uuniperunaa esim. Rosamunda (miehen nyrkin kokoisia)
  • 2 l uppopaistoöljyä
  • vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa


Fish
Hienonna Maalahden limppu, tilli ja valkosipuli tehosekoittimessa hienoksi puruksi.
Sekoita parmesan juusto leipäpurun joukkoon käsin.
Kiehauta vesi ja suola keskenään siten, että ne ovat hyvin sekoittuneet.
Jäähdytä liemi kylmäksi.
Leikkaa kalasta suoria, 10cm pitkiä, n. peukalon paksuisia paloja.
Upota kalapalat suolaliemeen n. 15 minuutiksi.
Kuivaa kalapalat hyvin.
Laita vehnäjauhot, kananmunat ja leipäseos kukin omiin kulhoihinsa.
Laita kalapalat ensin vehnäjuhoihin ja ravistele ylimääräiset jauhot pois.
Upota palat seuraavaksi sekoitettujen kananmunien joukkoon.
Lopuksi pyörittele palat leipäpurussa.
Paista voissa varovasti kullan ruiskeiksi ja laita lopuksi hetkeksi uuniin.


Chips
Leikkaa perunat isoiksi kuutioiksi, kuorta saa vähän jäädä.
Leikkaa perunakuutioista etusormen paksuisia ja pituisia paloja.
Keitä perunapalat suolaisessa vedessä kypsiksi, mutta peruna ei saa hajota.
Nostele perunapalat vedestä talouspaperin päälle valumaan kuiviksi.
Jäähdytä perunat talouspaperin päällä jääkaapissa.
Kuumenna uppopaistorasva padassa tai kattilassa 170 asteiseksi.
Uppopaista perunapalat kullan ruskeiksi ja rapeiksi.

Resepti: Antti Puromies