Maalahden Limpun maitosuklaa Trifle

Ainekset (4 henkeä):

  • 4 siivua Maalahden Limppua
  • 1 espresso kahvi n. 25 ml
  • 1 appelsiini
  • 8 rkl naturel jogurttia
  • 1 pieni pala tummaa suklaata (koristeluun)
  • 150 g Philadelphia Marabou tuorejuustoa
  • 150g Valion ranskankermaa (ainoa, joka vaahtoutuu vispatessa )
  • 1 rkl ruokosokeria


Hienonna Maalahden Limppusiivut pieniksi kuutioiksi.
Mausta Maalahden limppukuutiot espressolla.
Kuori appelsiinit veitsellä siten, että niihin ei jää ollenkaan kuorta.
Leikkaa appelsiinista hedelmälihat pois ja purista mehu kannusta talteen.
Leikkaa hedelmäliha helposti syötäväksi paloiksi.

Sekoita Philadelphia Marabou tuorejuusto ja ranskankerma keskenään ja vatkaa tuote kevyeksi vaahdoksi.
Vaahdon tulee olla notkeaa ja hiukan valuvaa.
Laita lasin pohjalle maustettuja Maalahden Limppukuutioita.
Lado päälle appelsiinia ja niiden päälle hiukan ruokosokeria.
Valuta suklaamoussea appelsiinien päälle ja vielä sen päälle Maalahden Limppua.
Lisää vielä päälle hiukan appelsiinin mehua.
Päälle laita vielä 2 rkl naturel jogurttia ja raasta kaiken päälle tummaa suklaata.
Annoksessa tulee näkyä hyvin kerrokset.

Appelsiinin voi korvata esim. marinoiduilla kirsikoilla, omenalla tai esim. marjoilla.

Resepti: Antti Puromies