Maksaleivät maustekurkkujen ja friteerattujen herkkusienien kera

”Maalahden Limppu pääsee myös tässä reseptissä täyteen loistoonsa mehukkaan maksapasteijan kumppanina.” - Leif Mannerström

Ainekset (neljälle):

  • 200 g erittäin laadukasta maksapasteijaa (esim. kauppahallista)
  • 4 herkkusientä
  • 1 kurkku
  • nippu kiharalehtistä persiljaa
  • 6 retiisiä
  • etikkaa
  • vettä
  • sokeria ja suolaa
  • miedonmakuista öljyä friteeraukseen
  • voita
  • 4 ohutta viipaletta Maalahden Limppua

Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi juustohöylällä. Laita siivut liemeen, jossa on 1 dl vettä, 2 rkl väkiviinaetikkaa, 2 rkl hienosokeria, valkopippuria ja suolaa. Anna maustua. Leikkaa herkkusienet ohuiksi viipaleiksi. Friteeraa viipaleet kullanruskeiksi. Siirrä ne jäähtymään ja kuivumaan talouspaperin päälle.

Leikkaa Maalahden Limppu ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleiden päälle voita. Laita voin päälle kerros maksapasteijaa ja koristele friteeratuilla herkkusienillä, maustetuilla kurkkuviipaleilla, suikaloiduilla retiiseillä ja silputulla persiljalla.

Resepti: Leif Mannerström