Mansikkakakku

Ainekset (26 cm irtopohja kakkuvuoka):

Pohja:

  • 6-8 viipaletta Maalahden Limppua
  • 50g Pehmeää suolatonta voita

Moussekakku:

  • 1l kermaa
  • 400g mansikkapyrettä tai sokeroimatonta mansikkahilloa
  • 200g tomusokeria
  • 4kpl liivatetta

Hienonna tehosekoittimessa leipä muruksi.
Lisää pehmeä voi leipäpurujen joukkoon siten että massa 
pysyy edelleen murusena mutta on muovailtavaa.
Laita kakkuvuoan pohjan päälle leivinpaperi.
Painele pohjanpäälle leipäseos tiiviisti kerrokseksi

Liota liivatteet hyvin kylmässä vedessä.
Ota 0,5 dl mansikkapyrettä kattilaan ja lämmitä sitä varovasti (älä kiehauta).
Lisää sinne liotetut liivatelehdet.

Vatkaa kevyt kermavaahto sokerista sekä kermasta.
Yhdistä ja sekoita kylmä ja lämmitetty mansikkapyree ja nostele 1/3 osa kermavaahdosta varovasti pyreen joukkoon.
Lisää loput kermavaahdosta ja laita massa kakkuvuokaan leipäpohjan päälle. 
Hyydytä jääkaapissa ainakin n. 6 tuntia. Kakun voi myös pakastaa.

Koristele kakku mansikoilla sekä Maalahden Limpusta tehdyllä leipäpurulla.

Resepti: Antti Puromies