Omenahyve Maalahden Limpusta ja vanilijajäätelöstä

Ainekset (6 hengelle):

  • 3 kpl kaneliomenoita
  • 6 siivua Maalahdenlimppua
  • 200g sokeria
  • 50g voita kanelia
  • vanilijajäätelöä
  • kinuskikastiketta  

Leikkaa omenat sormenpään kokoisiksi kuutioiksi.

Kuutioi Maalahden Limpun viipaleet 10 osaan.
Paahda sokeri kattilassa kullanruskeaksi, lisää omenat ja voi.

Jatka paahtamista, kunnes omenat alkavat hajoamaan
ja lisää sitten leipäkuutiot kattilaan.

Mausta seos kanelilla ja nostele lämmin hilloke keraamisiin
annosvuokiin

Koristele kinuskikastikkeella ja esimerkiksi vanilijajäätelöllä.

Annos tarjoillaan lämpimänä.

 

Resepti: Antti Puromies