Paahdettua maissikanaa sekä paistos Maalahden Limpusta ja savupekonista

Ainekset:

  • 4 maissikanan rintaa
  • 4 Siivua Maalahden Llimppua
  • 100 g savupekonia
  • 4 vartta Paksoy-kaalia (kiinankaali)
  • 200 g porkkanoita
  • 50 g voita
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 l appelsiinimehua
  • 1 Kpl makea sipuli
  • 1 oksa tuoretta rakuunaa

Kanat
Puhdista kananrinnoista rasva ja ylimääräiset nahkan palat pois
Ruskista kananrinnat nahkapuoli alaspäin pannulla kullan ruskeiksi
Kypsennä kananrinnat uunissa 120 asteessa kypsiksi

Paistos
Leikkaa leipäsiivut kuutioiksi
Leikkaa pekoni siivut pieneksi
Pilko kaali tangoiksi
Paista aluksi pekonia ja leipäkuutiota vähän pannulla
Lisää kaalitangot lopuksi pannulle ja paista kevyesti
Mausta suolalla ja pippurilla
Voit halutessa vielä lisätä tuoretta, hienonnettua persiljaa pannulle

Porkkanapyre
Kuori ja piko porkkanat ja sipuli
Kuulota porkkanoita ja sipuleita kattilassa voin kanssa
Lisää appelsiinimehu ja tarvittaessa vettä niin paljon, että porkkant peittyvät
Lisää rakuuna
Keitä porkkanat kypsiksi
Poista rakuunan varsi
Valuta porkkanat hyvin
Aseta kypsät porkkanat kuumana tehosekoittimeen
Lisää ranskankerma ja soseuta tasaiseksi pyreeksi
Mausta suolalla ja pippurilla

Resepti: Antti Puromies