Paahdetut Maalahden Limppu leipätangot

Ainekset:

  • Maalahden Limppua
  • Tuoretta persiljaa
  • Valkosipulia
  • Öljyä
  • Suolaa ja pippuria

Leikkaa kokonaisesta Maalahden Limpusta noin sormen paksuisia ja pituisia tankoja.
Paahda leipätankoja varovasti öljyssä.
Lisää pannuun murskattua valkosipulia sekä hienonnettua persiljaa.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Nostele leipätangot talouspaperille, jotta ylimääräinen öljy valuu pois.
Tarjoile leipätangot lämpiminä.
Leipätangot ovat parhaimmillaan silloin, kun ne ovat rapeita päältä mutta pehmeitä sisältä.

Suosittelen kermaviilidippiä leipätankojen kanssa.


Nopea dippi

2 dl kermaviiliä
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 tl Turun sinappia
ripaus sokeria
mustapippuria
runsaasti yrttisilppua ( esim. persilja tai ruohosipuli )
sitruunamehua

Sekoita ainekset keskenään.

Resepti: Antti Puromies