Paneroitu Karitsan kare

Ainekset (4 hengelle):

  • 4 Maalahden limppu siivua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 oksaa tuoretta tinjamia ja persiljaa
  • 2 kpl karitsan karetta
  • Dijon sinappia 

Kuorrute:

  • Laita leipäsiivut, valkosipuli ja yrtit tehosekottimeen ja aja tasaiseksi puruksi

Karitsa:

  • Putsaa karitsan kare huolellisesti kalvoista ja ylimääräsestä rasvasta
  • Mausta suolalla ja paista lihaan väri paistinpannulla
  • Voitele kare paistamisen jälkeen dijon sinapilla ja painele leipäpurua pinnalle
  • Aseta kare uuniin 120 asteeseen
  • Paista karitsan karetta, kunnes mieleinen kypsyys löytyy
  • Anna lihan levätä paistamisen jälkeen lämpimässä paikasssa n. 10-20 minuttia ennen tarjoilua
  • Sama kuorrute sopii myös muille lihoille kuten possulle ja kanalle.

Maalahden limppu suosittelee kokeilemaan kuorrutetta joulukinkulle.


Viinisuositus
Karitsan intensiivinen aromikkuus ja yrttien tuoma mausteisuus sopivat 
aromeiltaan tummasävytteisen, lähes hillomaisen punaviinin seuraan. 

Kokeile esimerkiksi Tribute Grenache, 
Australia, Alko 436707

Resepti: Antti Puromies 
Viinisuositus: Antti Rinta-Huumo/Viini-lehti