Perinteinen katkarapuvoileipäkakku Maalahden Limpusta

Ainekset:

  • 660 g Maalahden Limppua (kokonainen limppu)
  • 800 g Philadelphia-juustoa tai muuta maustamatonta tuorejuustoa
  • 500 g katkarapuja suolaliemessä
  • 100 g jokiravunpyrstöjä suolaliemessä
  • 100 g majoneesia
  • suolaa ja pippuria
  • tilliä ja versoja 

Leikkaa Maalahden Limppu pitkittäin viideksi viipaleeksi. Valuta katkaravut ja säästä liemi. Hienonna valutetut katkaravut tehosekoittimessa massaksi. Mausta pippurilla. Sekoita katkarapumassaan juusto, jotta saat paksun seoksen. Kostuta kakun pohja katkarapuliemellä ja levitä reilusti katkarapumassaa päälle. Aseta seuraava leipäviipale päälle, kostuta se ja peitä katkarapumassalla.

Jatka, kunnes kakku on valmis. Älä käytä kakkuun leivän päällimmäistä kerrosta, jottei kakusta tule epätasainen. Peitä kakku huolellisesti kelmulla ja siirrä jääkaappiin tekeytymään yön yli. Tasoita tarvittaessa reunat ja pursota reunoille majoneesia tai loppu katkarapumassa. Koristele kakku valutetuilla jokiravun pyrstöillä, tillillä ja versoilla. Koristeluun sopii myös mäti.

Resepti: Antti Puromies