Rommirusina Maalahden Limpun tapaan

Rommirusina Maalahden Limpun tapaan n.6 annosta

200g Maalahden Limppua
200 g rusinoita
2 dl tummaa rommia
100g ruokosokeria
1 dl vettä

1 l maustamatonta jogurttia
150g ruokosokeria
4 dl kuohukermaa

Jauha Maalahden Limppu tehosekoittimella hienoksi puruksi.

Kaada rommi rusinoiden päälle. Lisää 100g sokeria. Kiehauta 1 dl vettä ja lisää rusinoiden sekaan.
Turvota rusinoita liemessä vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.

Valuta jogurtista ylimääräinen neste  harsoliinan läpi. Anna valua vähintään kolme tuntia.
Jogurttia pitäisi jäädä n. 600g. Sekoita 150g sokerista ja kuohukermasta löysä kermavaahto,
joka pysyy juuri ja juuri muodossaan. Sekoita valutettu jogurtti varovasti kermavaahdon sekaan.

Valuta liemi rusinoista  siivilän kautta talteen. Hienonna rusinat veitsellä pieneksi.
Sekoita Maalahden Limppupuru rusinoiden joukkoon. Lisää tarvittaessa rommilientä seokseen,
jotta se maistuu hyvältä ja on sopivan kosteaa.

Lisää jogurttimousse ja rusinaleipäseos kerroksittain lasiin.