Sillimousse

Ainekset (n.40 pientä cocktailpalaa/Sillitorttu 26 cm irtopohjavuoka):

  • 2 kpl matjess-sillifilettä
  • Maalahden limppua
  • 3 kpl liivatelehtiä
  • 1 kpl punasipulia
  • ½ dl omenamehua
  • 3 dl kermaviiliä
  • 1 dl ranskankermaa
  • 3 rkl fenkolintilliä tai normaalia tilliä

Kuutioi sipulit mätisipulin kokoiseksi.
Hienonna tilli.
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
Lämmitä omenamehua ja sekoita liotetut liivatteet joukkoon.
Lisää kermaviilin joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Jos teet sillitortun niin hienonna n. 8 siivua maalahden limppua monitoimikoneessa puruksi ja kostuta omenamehulla.
Painele leipämassa irtoreunavuoan pohjalle tasaiseksi.
Nostele massa leipämurun päälle ja jäähdytä jääkaapissa n.3 tuntia.
Massan tulee olla kokonaan hyytynyt.

Moussen kohdalla aseta massa kulhoon ja jäähdytä n.3 tuntia jääkaapissa, kunnes massa on kokonaan jähmettynyt.
Koristele esimerkiksi mädillä tai haluamallasi tavalla.

Resepti: Antti Puromies