Sillisalaatti Maalahden Limpun tapaan

Ainekset (kuudelle):

  • 200 g matjessilliä paloina
  • 3 keitettyä kananmunaa
  • 150 g ranskankermaa
  • 100 g mätiä (lohen, siian tai muikun)
  • 1 punasipuli
  • 6 viipaletta Maalahden Limppua
  • tilliä

Keitä kananmunat kypsiksi ja jäähdytä ne jääkaappikylmiksi. Viipaloi vihannesleikkurilla punasipulit paperinohuiksi siivuiksi ja siirrä kylmään veteen. Leikkaa Maalahden Limpun viipaleet pitkittäin kolmeen osaan ja sitten vielä puoliksi. Leikkaa kananmunat lohkoiksi.

Asettele sillinpalat, limppupalat, kananmunalohkot ja punasipulisiivut lautaselle. Lisää ranskankermaa ja mätiä pieninä nokareina salaatin päälle. Koristele tillinlehdillä ja mausta mustapippurilla sekä tarvittaessa vuorisuolalla.

Resepti: Antti Puromies