Silliterriini

Ainekset (n. 15 annosta):

  • 430 g Maalahden Limppua (kokonainen)
  • 200 g matjessilliä kokonaisina liemessä
  • 10 kiinteämaltoista perunaa (esim. siikli)
  • nippu kevätsipulia
  • 3 liivatelehteä
  • 3 dl kalalientä

Keitä kuoritut perunat kypsiksi. Keitä kevätsipulit kevyesti puolikypsiksi (jotta ne jäävät kauniin vihreiksi). Leikkaa leipä pitkiksi tangoiksi. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja lämmitä kalaliemi. Kun liivatteet ovat pehmeitä, puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumaan kalaliemeen.

Vuoraa terriinivuoan (n. 25 cm) pohja ja reunat kaksinkertaisella kelmulla. Kokoa terriini asettelemalla vuokaan vuorotellen leipätankoja, silliä, perunaa ja kevätsipulia niin, että terriiniin tulee šakkiruutukuvio. Kaada lopuksi vuokaan lämmintä kalalientä täyttämään mahdolliset raot. Peitä pinta huolellisesti kelmulla ja laita kevyt paino päälle. Anna terriinin tekeytyä viileässä, mieluiten yön yli.

Kumoa terriini vuoasta ja leikkaa siitä kelmun kanssa noin 1 cm:n paksuinen viipale. Nosta viipale lautaselle tai vadille kelmun kanssa ja poista sitten kelmu. Tarjoile vaikkapa mäti- tai sinappikastikkeen kanssa.

Resepti: Antti Puromies