Silliterriini

15 hengelle

430g Maalahden Limppu (kokonainen)
200g Matjes silliä kokonaisia liemessä
10 kpl Kiinteämaltoista perunaa  ( esim. siikli )
Puntti Kevätsipulia ( ei mukulaa )
3 kpl Liivatelehteä
3dl Kalalientä

Keitä  kuoritut perunat kypsiksi.
Keitä kevätsipulit kevyesti puolikypsiksi ( jää kauniin vihreäksi )
Leikkaa leipä pitkiksi tangoiksi.
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja lämmitä kalaliemi.
Kun liivatteet ovat pehmeitä niin rutista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita kalaliemeen.
Kelmuta terriinvuoka  ( 25cm ) hyvin kahteen kertaan pohja ja reunat.
Kokoa terriini vuorotellen leipätankoja, silliä, perunaa ja kevätsipulia. ( shakki ruutu kuvio )
Kaada lopuksi lämmintä kalalientä vuokaan siten että kaikki raot täyttyvät.
Kelmuta vuoka hyvin ja aseta kevyt paino päälle.
Laita terriini kylmään mieluiten yön yli.

Poista Terriini vuoasta ja leikkaa kelmun kanssa n. 1cm paksuinen siivu.
Nosta lautaselle tai vadille kelmun kanssa ja poista kelmu.
Tarjoile esim.  mäti- tai sinappikastikkeen kanssa.