Tuorejuusto-glögikakku Maalahden Limpusta

Tuorejuusto-glögikakku Maalahden Limpusta 
25 cm irtopohjakakkuvuoka ( n. 12 henkeä )

Maalahden Limppuviipaleita

Hyytelö kakun päälle
4 dl hyvää glögiä
Agar hiutaleita/hyytelösokeria/liivatelehtiä

Vanilja-tuorejuustotäyte:
¾ dl sokeria
½ dl perunajauhoja / maissijauhoja
1 vaniljatanko
5 dl täysmaitoa
2 keltuaista
250 g mascarponejuustoa
4 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa

Aloita tekemällä vanilja-mascarponekiisseli.
Mittaa kattilaan sokeri ja perunajauhot ja sekoita ne keskenään. Lisää joukkoon maito, keltuaiset ja halkaistu vaniljatanko ( halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ). Kuumenna liedellä vispilällä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa.
Laita vanilja-mascarponetäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja liotetut liivatelehdet . Anna mascarponekiisselin jäähtyä. Tee sillä välin pohja.

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan suojaksi reunakalvo tai voitele öljyllä, jotta saat kakun irtoamaan siistimmin vuoasta.
Asettele vuoan pohjalle Maalahden Limppusiivuja vieri viereen sopivan kokoisia paloja leikkaamalla. Kostuta siivut glögillä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Nostele kermavaahto kiisselin joukkoon.
Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia.

Kiehauta 3 dl glögiä kattilassa ja lisää hyytelöintiaine hyytelöaineen ohjeiden mukaisesti.

Kaada vuokaan vaniljatäytteen päälle.

Voit hyvin tehdä jälkiruuan myös kulhoihin tai annosvuokarenkaisiin.

Koristele suklaarouheella.