Vadelma tiramisu Maalahden Limpun tapaan

- Muotoile Maalahden Limppu siivuista kipon muotoisia kiekkoja
- Sekoita kahvi ja amaretto keskenään.
- Kostuta leipäkiekot kahviamaretto seoksessa.

TUOREJUUSTO MOUSSE

- Sekoita rahka ja juusto keskenään
- Lisää kylmässä vedessä hyvin liotettu liivate tilkkaan
kuumaan kermaan
- Sekoita kerman joukkoon rahkajuustoseosta, siten että ensin
vain vähän seosta joukkoon jotta seos sekoittuu tasaisesti ja
sitten loput seoksesta.
- Sekoita vanilijakastike juusto-rahkaseokseen ja lisää loput kermat.
(Kuohkeamman seoksen saat jos vaahdotat vanilija kastikkeen ensin )
- Asettele kostutettu leipäviipale kipon pohjalle
- Asettele vadelmia leivän päälle
- Nostele moussea vadelmien päälle ja tee samanlainen kerros
uudestaan kippoon.
- Nosta kipot kylmään n.1 tunniksi
- Koristele annos suklaarouheella ja vadelmilla.

6 ANNOSTA

  • 12 viipaletta Maalahden Llimppua
  • 2 dl espresso kahvia
  • 4 cl amarettoa
  • 300 g tuorejuustoa (mascarpone)
  • 200 g maitorahkaa
  • 5 dl valmista, vaahtoutuvaa vanilijakastiketta
  • 6 kpl liivatetta
  • 3 dl kermaa
  • 1 l tuoreita vadelmia 
     



Resepti: Maalahden Limpun keittiömestari Antti Puromies