Viinitarhurin juustoa, kuminapaahdettua Maalahden Limppua ja tomaattihilloketta

(Vaasan 400-juhlavuoden ja Ruotsin Kuningas Kaarle XVI Kustaan ja Kuningatar Silvian kunniaksi järjestetyn juhlaillallisen väliruoka Vaasan kaupungintalossa 13.9.2006)

Ainekset:

  • 10 kpl limppuviipaleita
  • 100 g voi
  • 1 rkl sokeri
  • 2 tl kumina
  • 4 kpl luumu tomaattia
  • 2 rkl sokeria
  • 0,5 dl valkoviiniä
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Punainen chili 

Kuminapaahdettua Maalahden Limppua (n. 10 viipaletta)

Kirkasta voi, lisää siihen sokeria ja kuminaa, hauduta maut irti, siivilöi. Leikkaa kohmeisesta Maalahden Limpusta ohuita siivuja, paista nopeasti kuminavoissa, muotoile kaarelle ja kuivaa.

Tomaattihilloke (4 hlö)

Kiehauta vettä kattilassa, tee tomaatteihin ristiviilto, kasta tomaatit kiehuvaan veteen ja ota heti pois, kun kuoria alkaa irrota, jäähdytä nopeasti jäävedessä. Kuori tomaatit, lohko ne ja poista siemenet. Kuutioi tomaattiliha pieniksi kuutioiksi. Puhdista chilit ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi Paahda sokeri kattilassa kullankeltaiseksi, lisää valkoviini ja hauduta hetki, lisää tomaattikuutiot, chili ja mausteet, sekoita hetki. Jäähdytä hyvin.

Kun kokoat annoksen, niin laita kuivattu Maalahden Limppu lautaselle, pistä kaaren sisälle pari viipaletta Viinitarhurinjuustoa ja niiden päälle ruokalusikallinen tomaattihilloketta, voit koristella annoksen esim. tuoreella oreganolla.