Voileipäkakkukipot

”Voileipäkakkukipot ovat hauska tapa valmistaa voileipäkakkua uudessa muodossa. Tämä on mainio tarjottava myös isolle joukolle. Voit valmistaa juuri sen kokoisia annoksia kuin itse haluat.” - Hellapoliisi

Ainekset (10 annosta):

  • 150 g Maalahden Limppua
  • 4 liivatelehteä
  • vettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 400 g ruohosipulituorejuustoa
  • 1 ruukku persiljaa
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • 200 g fetajuustoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • mustapippuria myllystä
  • (suolaa maun mukaan tarvittaessa)

Koristeluun:

  • 50 g fetajuustoa
  • aurinkokuivattuja tomaatteja tai miniluumutomaatteja
  • Maalahden Limppua murustettuna tai kuutioina
  • tuoreita yrttejä

Tai koristele mielesi mukaan.

Laita Maalahden Limppu viipaleet tehosekoittimeen ja jauha hienoksi muruksi. Jaa murut juomalasien pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon ruohosipulituorejuusto.

Hienonna persilja ja aurinkokuivatut tomaatit. Lisää ne seokseen ja murusta joukkoon puolet fetajuustosta. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Tarkista maku. Lisää halutessasi ripaus suolaa.

Kuumenna sitruunamehu kiehumispisteeseen ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivateneste täytteeseen ja jaa seos juomalaseihin leipämurujen päälle. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Koristele annokset esimerkiksi fetajuustolla, yrteillä, tomaateilla ja halutessasi leipämurulla.

Resepti: Hellapoliisi