Vuohenjuustoterriini Maalahden Limpusta

Ainekset (10 annosta):

  • noin 10 viipaletta Maalahden Limppua
  • 5 liivatelehteä
  • 3 dl täysmaitoa
  • 900 g pehmeää vuohenjuustoa (kuoretonta)

Vuoraa terriinivuoan (n. 20 cm) pohja ja reunat kolminkertaisella kelmulla. Asettele Maalahden Limpun viipaleita vuoan pohjalle ja reunoille vieri viereen tiiviiksi kerrokseksi. Leikkaa tarvittaessa viipaleet sopivammiksi, jottei koloja jää. 

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 20 min. Lämmitä maito kattilassa, puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatelehdet maitoon. Sekoita lämmin maito ja vuohenjuusto tasaiseksi seokseksi. Kaada seos vuokaan ja lisää päälle Maalahden Limpun viipaleita kanneksi. Taita kelmun reunat tasaisesti leipäviipaleiden päälle. Peitä vuoan pinta huolellisesti kelmulla ja aseta esimerkiksi maitotölkki painoksi terriinin päälle. Siirrä jääkaappiin hyytymään.

Terriini on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Kumoa terriini kelmun kanssa vuoasta ja leikkaa noin sormenpaksuisiksi viipaleiksi. Poista kelmu ja asettele viipaleet lautaselle tai vadille. Tarjoile esim. salaatin ja balsamicosiirapin kanssa.

Resepti: Antti Puromies