Appelsiiniset tuile-keksit Maalahden Limpusta

Ainekset:

  • Maalahden Limppua karkeina muruina
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 120 g suolatonta voita
  • 200 g tomusokeria
  • 60 g vehnäjauhoja
  • 3 tl makeaa chilikastiketta
  • suolaa
  • kuivattuja mustikoita
  • kuivattuja karpaloita
  • murskattuja pähkinöitä

Sulata voi kattilassa mehun kanssa, anna jäähtyä tasaiseksi ja pehmeäksi massaksi. Sekoita nopeasti tehosekoittimessa voiseos, chilikastike, suola ja vehnäjauhot. Anna taikinan jähmettyä kylmässä 2 tuntia. Levitä lastalla taikinaa leivinpaperille ohuiksi lastuiksi. Ripottele päälle kuivattuja marjoja, Maalahden Limpun muruja ja pähkinöitä.

Paista uunissa n. 175 asteessa, kunnes neste on haihtunut ja keksien pinta alkaa ruskistua. Nostele keksit lämpimänä pois pelliltä, kun ne ovat vielä pehmeitä. Halutessasi voit muotoilla keksejä, ennen kuin ne jäähtyessään kovettuvat.

Tarjoile esimerkiksi kahvipöydässä tai kahvin ja avecin kanssa.

Resepti: Antti Puromies